Een man, die als jongen in de Tweede Wereldoorlog door een misverstand zijn familie verloor, wordt op verschillende momenten in zijn leven met de schuldvraag geconfronteerd.
Extra onderwerp
Luisterboeken (Daisy)
Titel
De aanslag : roman
Auteur
Harry Mulisch
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1988
1 cd
Speelduur
06:24:00
Aantekening
Nederlandse stem

Andere formaten:

Over Harry Mulisch

Harry Kurt Victor Mulisch (Haarlem, 29 juli 1927 – Amsterdam, 30 oktober 2010) was een Nederlandse schrijver.

Mulisch, de zoon van een Oostenrijks-Hongaarse vader die collaboreerde tijdens de Tweede Wereldoorlog en een Duits-Joodse moeder, groeide op tijdens de Tweede Wereldoorlog, die een sterke invloed op hem en zijn schrijverschap had. In 1947 verscheen zijn eerste verhaal (De kamer), in 1952 volgde zijn eerste roman: archibald strohalm. Vele andere werken volgden, waaronder Het stenen bruidsbed (1959), Twee vrouwen (1975), De aanslag (1982) en De ontdekking van de hemel (1992). Zijn laatste roman was Siegfried, verschenen in 2001. 'Magisch-mythisch' is een veelgebruikte aanduiding voor een groot deel van zijn oeuvre.

Mulisch geldt als een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse schrijvers. Hij wordt tot "De Grote Drie" van de naoorlogse Nederlandse literatuur gerekend, waartoe ook Willem Frederik Hermans …Lees verder op Wikipedia