Daisyboeken

Luisterboeken voor mensen met een leesbeperking.

Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking.

Daisy-boeken ontlenen kan via de Luisterpuntbibliotheek. De meest voor de hand liggende doelgroep zijn blinden en slechtzienden, maar ook personen met dyslexie en MS- en afasiepatiënten komen in aanmerking. Kortom, iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, kan bij de Luisterpuntbibliotheek terecht.

Daisy-online via de Anderslezen app

Daisy-boeken kan je ook streamen en beluisteren via de Anderslezen-app. Je moet hiervoor wel lid zijn van de Luisterpuntbibliotheek. Inschrijven kan op mijn.luisterpuntbibliotheek.be.

Een handleiding over de Anderslezen-app en online boeken lenen vind je hier.

ikhaatlezen_campagne2018.jpg

Ik haat lezen

Op de website van Ik haat lezen vind je als jongere, ouder of begeleider ook meer info over dyslexie en Daisy.

Daisy-cd's in de bib

Ook in de bib kan je gratis Daisy-boeken ontlenen. Onze collectie is maar een kleine greep uit het aanbod van Luisterpunt.

Hoe luister je naar Daisy-cd's?

  • op een Daisy-speler. Dit is een toestel, speciaal ontwikkeld voor Daisy-boeken. Het heeft grote knoppen, je kan de afspeelheid aanpassen en makkelijk bladwijzers toevoegen. Je kan er gratis een ontlenen in de bib, vraag ernaar aan de balie.
  • op een computer op laptop. De software downloaden kan je hier.
  • op een cd- of dvd-speler die mp3-bestanden kan afspelen.