Livre
Néerlandais

De Kalahari avondschool

Om wat extra's te verdienen start een assistente van de eerste detective van Botswana een typeschool voor mannen en speurt onderwijl naar een familie die vroeger onrecht is aangedaan en vergeven moet worden.
Extra subject
Romans, Thrillers
Titre
De Kalahari avondschool / Alexander McCall Smith
Auteur
Alexander McCall Smith 1948-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Kalahari typing school for men
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2004
205 p.
ISBN
90-245-4700-8

Commentaires

Mma Ramotswe, eigenaresse van een detecivebureau in Botswana, heeft het druk: een man die wil afrekenen met zijn verleden, een concurerend detectivebureau, een overspelige echtgenoot, puberende pleegkinderen. Ook haar assistente zit niet stil. Om bij te verdienen richt ze een avondschool op waar ze mannen leert typen. De in Schotland wonende auteur, die meer dan 50 boeken heeft geschreven, bracht zijn jeugd door in Afrika. Later heeft hij o.a. een rechtenfaculteit in Botswana opgericht. Zijn liefde voor dit land, waar men respect toont voor de wet en persoonlijke vrijheid, blijkt duidelijk uit deze serie die in 32 landen vertaald wordt. Dit verhaal is het vierde in de reeks over Mma Ramotswe en haar detectivebureau. De serie is moeilijk binnen een genre te plaatsen. De zaken die zich aandienen zijn universeel en Mma Ramotswe is een wijze vrouw die afgaat op haar intuïtie en alles tot ieders tevredenheid weet op te lossen. De verhaalopbouw is overzichtelijk, het tempo is net als dat va…Lire la suite

À propos de Alexander McCall Smith

CC-BY-SA-3.0 - Image by Ranahki

Alexander (R.A.A.) « Sandy » McCall Smith, né le 24 août 1948 en Rhodésie (aujourd'hui Zimbabwe), est un écrivain et juriste d'origine écossaise.

Il devient un expert très connu de droit appliqué à la médecine et la bioéthique vers la fin du XXe siècle, et fait partie de comités britanniques et internationaux mandatés pour traiter de ces sujets.

Il est toutefois surtout connu pour ses romans policiers, notamment la série Les enquêtes de Mma Ramotswe.

Biographie

Élevé pendant toute son enfance et son adolescence à Bulawayo, il déménage en Écosse pour étudier le droit à l'université d'Édimbourg, matière qu'il enseigne, à partir de 1981, à l'université du Botswana, à Gaborone. En 1984, il retourne vivre à Édi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions