Inschrijven, verlengen, reserveren

Wat moet je doen om lid te worden van de bib? Hoe lang kan je bibliotheekmaterialen ontlenen en hoe moet ik de uitleentermijn verlengen? Hieronder vind je het antwoord.

Inschrijven

Iedereen kan lid worden van onze bibliotheek, ook als je geen inwoner van Overijse bent. Je betaalt hiervoor eenmalig 2.50€. Inschrijven doe je aan de balie, met je identiteitskaart.

Ontlenen

nieuwe regels ontlenen

Je kan maximum 15 bibliotheekmaterialen per keer meenemen. Ontlenen doe je tegenwoordig vlot met onze 2 zelfscanbalies. Dat doe je heel eenvoudig: scan je lidkaart of je identiteitskaart, leg je bibliotheekmaterialen op de scanplaat en je ontleningen worden geregistreerd.

Verlengen en reserveren

sprinters

De uitleentermijn bedraagt 4 weken en die kan je twee keer verlengen met 4 weken op voorwaarde dat je bibliotheekmaterialen nog niet te laat zijn. Is er een uitgeleend boek dat je graag wil lezen, dan kan je het reserveren. Je krijgt een e-mail wanneer het beschikbaar is, het gereserveerde boek ligt dan klaar voor je in het rek in de hal van de bib. Opgelet: populaire boeken, de zogenaamde sprinters kan je niet verlengen en maar 2 weken ontlenen.

Inleveren, ook buiten de openingsuren

Boeken inleveren doe je via onze intelligente inleverkast. Zet je boeken 1 voor 1 op een plank naar keuze, op het scherm kan je meevolgen of alles correct ingeleverd is, meer hoef je niet te doen.

Heb je geen tijd om je bibliotheekmaterialen tijdens de openingsuren binnen te brengen? Geen probleem, in onze inleverbus naast de ingang kan je 24 uur op 24 je boeken inleveren. Opgelet: bibliotheekmaterialen in de inleverbus worden de dag erop van je kaart gehaald.

reserveren

Je uitleningen en reserveringen kan je tegenwoordig helemaal zelf beheren via de online toepassing Mijn Bibliotheek, die vind je ook terug op de homepagina van deze website. Misschien heb je al een Mijn Bibliotheek-profiel bij een andere bib? Geen probleem, dan hoef je enkel de lidkaart aan je bestaande account toe te voegen. Je kan uiteraard ook steeds aan de balie of telefonisch bibliotheekmaterialen verlengen of reserveren.

Mijn Bibliotheek