Jeugd boeken maand!

 

 

In maart viert de bibliotheek traditiegetrouw een maand lang de jeugdboekenmaand. Dit jaar draait een maand lang alles rond kunst. Ontdek op deze pagina welke activiteiten de bib organiseert tijdens deze kunstige maand.

'Kunst' is het thema van de Jeugdboekenmaand 2020

We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken.


Neem ook een kijkje op de website https://www.jeugdboekenmaand.be/!

jbm_affiche.jpg

Aanbod voor scholen

Ook voor de scholen hebben we een aanbod:

  • Jeugdboekenmaandspel: Elk jaar organiseert de bib een superleuk en leerrijk spel voor scholen. Dit jaar is de 2de graad aan de beurt en werken we rond het thema kunst! Van 2 tot 26 maart — Bib Overijse
    Inschrijven kan via deze link: https://bit.ly/2uIW9An
  • Workshop: Iedereen kunstenaar Pablo Picasso beweerde ooit ‘Ieder kind is een kunstenaar’. Om dit te bewijzen neemt verteltheater Hikke Takke Toe het werk van een kunstenaar onder de loep en gaat er daarna samen met de kinderen zelf mee aan de slag. Wedden dat iedereen met een kunstwerk naar huis gaat?
    Voor het eerste leerjaar, inschrijven kan via deze link: https://bit.ly/2FU37Fb

Leestips vind je onderaan deze pagina.

 

Leestips

Geen Jeugdboekenmaand zonder leestips, hieronder vind je ze per leeftijd.