Online workshops 3D printen, lasercutten en vinylsnijden

Dingen maken met behulp van computergestuurde apparatuur zoals een 3D printer is aan een opmars bezig. Wie wil creëren en do-it-yourselven op niveau moet tegenwoordig in een zogenaamd 'fablab' zijn. Bibliotheken evolueren steeds meer naar ontmoetingsplaatsen waar je kan leren en creëren en starten met een eigen 'maakplaats'.

vinylcutter

Ook jouw bibliotheek gaat experimenteren, we kochten alvast enkele snijplotters en warmtepersen aan.

Een snijplotter is een machine die teksten, logo's en ontwerpen uit kan snijden uit verschillende materialen zoals stickerfolie, textielfolie, papier, stof en karton. Een interessante toepassing van de snijplotter is het ontwerpen van een logo dat je op een T-shirt kan bedrukken.

Wil je graag ontdekken wat je allemaal kan met een snijplotter? Onze educatieve partner Avansa organiseert een online workshop. Heb je de smaak te pakken dan kan je in de toekomst in de Bib zelf aan de slag met de toestellen!

Initiatie werken met de snijplotter

Heb je interesse in 3D printen of lasercutten? Ook hierover organiseert Avansa online workshops!

Initiatie lasercutting

Initiatie 3D printen